Vyhledávání


Kontakt

Martina Brůnová
Na Kopečku 1278 Děčín 6 405 02 Česká republika

604 951 610

E-mail: brunovamartina@seznam.cz

PZ Šidlov

29.10.2011 08:38

Včera jsme se s našim Happym (Adventure Captain Pure Soul) zúčastnili PZ u OMS Česká Lípa.  Na zkoušky nastoupilo celkem 19 psů, z toho 7 retrievrů a my jsme  si s Pepínem vylosovali právě poslední 19. Happynka pracoval skvěle! Disciplíny plnil "levou zadní" a zvěř předával s předsednutím bez sebemenšího problému. Postupovali jsme pěkně ke konci a já si byla jistá, že složení zkoušek nás nemine. Happyna mě ale "vypekl" tam, kde jsem to čekala nejméně.

Při vlečce srstnaté mu přes cestu přeběhlo hejno myší, které zrovna vylezly z hnízda. Happy v tu chvíli zapomněl na to, že o kus dál mu leží mrtvý králík a začal se neúnavně věnovat myším. Pan rozhodčí, který ležel schovaný za keřem nám velice pobaveně vyprávěl, jak si Happyna myšku vždy nadhodil, chytil a odplivl (jednu se mu prý i podařilo spolknout) a proč by se prý honil za něčím mrtvým, když se mu sama nabídla "zvěř" živá. Bohužel já za horizontem neviděla nic jiného, než Happyho ocas, kterým mrskal jako o život. Nakonec se Happy ke králíkovi dostal, ale vzhledem k tomu, že při myších hrátkách ztratil stopu, nezbývalo mu nic jiného, než kus dohledat slíděním, což se mu sice podařilo i přes velikou nepřízeň větru, ale bohužel v tabulce stálo "Neobstál".

Tohle zaváhání mě mrzelo o to víc, že se jednalo o předposlední disciplínu (poslední byla vodění) a ze všech předchozích jsme obdrželi známku 4. Pan rozhodčí Happyho i přes neúspěch velice pochválil pro jeho pevný aport, velikou chuť do práce a bezmezný temperament.

Bohužel tyto zkoušky byly letos poslední a nám nezbývá nic jiného, než vydržet opět do jara, až se rozjede zkouškový kolotoč.

 

P.S. Ještě bych moc chtěla poděkovat Irence Zárubové, která nám věnovala každou volnou chvíli a přpravovala nás na zkoušky, a to za každého počasí.  Během všech disciplín nás podporovala, a jako "nezávislý" :D pozorovatel mi po každé disciplíně  řekla, co bych měla pro příště udělat jinak. Takže Irenko, DÍKY!!!!!